Gulpen-Wittem Beweegt!

De gemeente Gulpen-Wittem heeft gezondheid, beweging en vitaliteit hoog in het vaandel staan. Recent onderzoek toont echter aan dat jongeren in Gulpen-Wittem in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar te weinig bewegen en ondernemen. Om hier verandering in te brengen is de gemeente in het eerste kwartaal van 2018 gestart met een Sport-  en Cultuurproject om activiteiten op dit gebied inzichtelijk te maken én een impuls te geven.

Wat is het sport- en cultuurproject?

Het doel van het project is om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met zoveel mogelijk sport- en cultuurverenigingen in de gemeente Gulpen-Wittem. Doormiddel van kinderen gratis mee te laten doen aan kennismakingscursussen bij verenigingen en/of aanbieders, wordt er getracht de kinderen met plezier te laten bewegen en daarbij sociale vaardigheden op te laten doen. Al deze cursussen worden gebundeld in een sport- en cultuurboekje en deze boekjes worden aan alle kinderen in de gemeente Gulpen-Wittem uitgereikt. Kinderen kunnen zich daarna via de nieuwe website www.gulpenwittembeweegt.nl inschrijven voor een kennismakingscursus bij een vereniging. Uit ervaring bij andere gemeenten blijkt dat meer dan 30% van alle basisschoolkinderen zich inschrijft voor een kennismaking les. Gemiddeld wordt 15% tot 20% van de kinderen daarna ook daadwerkelijk lid van de vereniging.

Verenigingen

De betrokkenheid van verenigingen in Gulpen-Wittem speelt in het sport- en cultuur project een belangrijke rol. Zij bieden hun activiteiten in de vorm van kennismakingslessen aan en geven jongeren daarmee de gelegenheid om kennis te maken met het sport- en cultuuraanbod in Gulpen-Wittem. Deelnemen aan het sport- en cultuurproject heeft voor verenigingen een aantal voordelen:

  • Er is nieuwe aanwas van leden
  • Vereniging krijgt meer naamsbekendheid
  • De vereniging wordt gepromoot in de ‘Gulpen-Wittem Beweegt’ gids
  • Marketingactiviteiten neemt een extern bedrijf voor zijn rekening
  • Deelname aan het project is gratis
  • De vereniging bepaalt zelf welke informatie er wordt gepubliceerd
  • De vereniging is vrij in het bepalen van de cursusinhoud en tijden (inclusief vakantieperiodes).

Ook uw sport- of cultuurvereniging kan deelnemen!

‘Gulpen-Wittem Beweegt’ Gids

Benieuwd naar het resultaat van alle gebundelde kennismakingslessen?

Raadpleeg de gids online

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen of bij een volgende editie van het Sport- en Cultuurproject ook deelnemer zijn? Heeft u vragen, op- of aanmerkingen over de gids of het project in het algemeen? Neem contact op met Kenneth Leunissen via telefoon: 043 88 00 740 of e-mail: kenneth.leunissen@gulpen-wittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken