Gulpen-Wittem beweegt!

Gulpen-Wittem is in beweging! Daar draagt het beweegteam van Gulpen-Wittem Beweegt elke dag haar steentje aan bij. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Kinderen groeien gezond en gelukkig op en ook ouderen en mensen met een beperking doen mee. Niemand staat aan de kant.

Ons verhaal

Jong geleerd is oud gedaan

Het beweegteam is actief op scholen en zorgt voor extra beweging. Dagelijks zijn we in de weer met het opzetten van sportkennismakingslessen, samen met verenigingen, en het coördineren van het Nijntje beweegprogramma. Ook zorgen we voor meer beweging in de klas en op het schoolplein met bewegend leren, en organiseren we toffe sportuurtjes. We zetten ons in voor een actieve, sportieve school. Ben Bizzie, het beweegmaatje van alle kinderen, is hierbij een belangrijke schakel. Als beweegmascotte Ben Bizzie er is, is sportplezier gegarandeerd!

Naast het Ben Bizzie beweeguurtje in de diverse kernen is er ook de Ben Bizzie Sportmix. In de Sportmixclub krijgt elk kind de kans om zijn of haar motorische en sociale vaardigheden een boost te geven. Samen met JOGG zorgen we er bovendien voor dat ook het stuk gezondheid en voeding aandacht krijgt. Jong geleerd is bovendien oud gedaan.

Iedereen beweegt mee

Naast sporten, is ook bewegen erg belangrijk. Zeker voor ouderen en mensen met een beperking. Met het ‘Samen Fit’ programma en de verschillende MBvO groepen zorgen we ervoor dat ouderen en mensen met een beperking fit en actief blijven. Ook ondersteunt het team verenigingen met de uitdaging om vitaal te blijven. We helpen bij het vernieuwen van aanbod, het opzetten van een ledenwervingscampagne of bestuurlijke uitdagingen.

Samen met partners

Gulpen-Wittem Beweegt zorgt voor verbinding. We delen kennis, jagen aan en faciliteren het beweegaanbod. Dit doen we samen met allerlei partners, zoals zorg en welzijn, het onderwijs, kinderopvang, verenigingen en de gemeente Gulpen-Wittem. Per 1 januari zorgt Negen, spelbepalers in beweging, voor de inzet van beweegcoaches in Gulpen-Wittem.

Gulpen-Wittem Beweegt is er voor iedereen. Samen zorgen wij voor trots, energie en geluk!

Ons team

Portret sportcoach Anneke

Anneke - anneke@negen.nl
“Iedereen moet de kans krijgen om plezier in sport en bewegen te ervaren. Door al van jongs af aan volop in te zetten op sport, wordt de basis gelegd voor een gezonde, sportieve toekomst. Ik vind het mooi om me daar als beweegcoach voor in te kunnen zetten.”

Amber

Amber - amber@negen.nl tel: 0650168132 
“Inwoners die zich samen verenigen is het mooiste wat er is. De vereniging van nu heeft met veel meer aspecten te maken dan 50 jaar geleden. Stilstaan is achteruitgaan, ik help clubs graag om vóóruit te gaan.”

Franco

Franco - franco@negen.nl tel: 0617034681 
“Ik help ouderen om in beweging te komen en te blijven. Ik vind het erg belangrijk dat inwoners fit en zelfverzekerd blijven. Sporten en bewegen zijn het perfecte middel om hiervoor te zorgen.”

Wat we doen

Ben Bizzie Beweeguurtjes

We organiseren extra activiteiten na schooltijd. Kinderen ontdekken dat bewegen hartstikke leuk is. Kinderen ontdekken allerlei nieuwe spellen. Waarmee ze ook zelf aan de slag kunnen, ook als wij er niet bij zijn.

Ben Bizzie Sportmix

Voor kinderen (groep 3 t/m 8) die hun draai bij een sportvereniging nog niet gevonden hebben. Onder leiding van Sportcoaching 4 all komen kinderen in beweging en ervaren ze plezier in het bewegen, elk op hun eigen niveau. Door het veelzijdig beweegaanbod krijgen kinderen bovendien de mogelijkheid om te ontdekken welke sport bij ze past.

Vakantieaanbod

Ook in de vakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen. We organiseren sportieve beweegactiviteiten voor de jeugd. Zo komen ze ook dan lekker in beweging.

MBvO

Bewegen is voor iedereen. Dat laten we de ouderen uit Gulpen-Wittem ontdekken tijdens Meer Bewegen voor Ouderen. Wij zijn actief in verschillende kernen. Voor exacte tijdstippen kun je meer informatie opvragen bij beweegcoach Anneke.

Samen Fit

De naam zegt het al. Met Samen Fit zorgen we ervoor dat volwassenen samen in beweging komen en blijven. Allerlei vormen van bewegen komen aan bod, zoals bootcamp, boksen en sport- en spel.

Verenigingsondersteuning

We helpen (sport)verenigingen in de gemeente Gulpen-Wittem op weg om ze klaar te maken voor de toekomst. Verenigingen verenigen. Verbinding en samenwerking is de toekomst!

‘Gulpen-Wittem Beweegt’ Gids

Benieuwd naar het resultaat van alle gebundelde kennismakingslessen?

Raadpleeg de gids online

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen of bij een volgende editie van het Sport- en Cultuurproject ook deelnemer zijn? Heeft u vragen, op- of aanmerkingen over de gids of het project in het algemeen? Neem contact op met Kenneth Leunissen via telefoon: 043 88 00 740 of e-mail: kenneth.leunissen@gulpen-wittem.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken