Verduurzamen woning

Wilt u uw woning graag verduurzamen of duurzaam verbouwen, maar heeft u een handje hulp nodig bij het uitzoeken van uw mogelijkheden en het financieren hiervan? Dan kijkt u op de juiste plek. U vindt hier informatie en doorverwijzingen naar onze externe adviseurs en dienstverleners.

Ons energieloket: WoonWijzerWinkel

Wanneer u overweegt uw woning te verduurzamen, heeft u waarschijnlijk veel vragen. Welke technieken zijn specifiek voor uw woning geschikt? Wat zijn de kosten en welke subsidieregelingen zijn er beschikbaar? Voor deze en nog veel meer vragen kunt u terecht bij de WoonWijzerWinkel in het Rodastadion in Kerkrade. Telefonisch, per mail, maar u bent ook welkom op de koffie. Dan kunt u al die technieken in het echt bekijken. Er zijn diverse duurzame oplossingen te vinden; van eenvoudige verbeteringen tot technische installaties. Van alle installaties en oplossingen is een proefopstelling te bezichtigen waardoor u diverse producten en mogelijkheden, en diens werking, van dichtbij kunt bekijken. Hier kunt u tevens terecht voor informatie over duurzaamheidssubsidies. Ga gerust eens langs dus!

Bezoek het energieloket Gulpen-Wittem

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Gemeenten zijn nu al begonnen om stapsgewijs naar dit aardgasvrije bestaan toe te werken. De WoonWijzerWinkel werkt samen met meer dan 50 gemeenten in Nederland, waaronder 16 gemeentes binnen Limburg. Namens deze gemeenten is het de taak van de WoonWijzerWinkel om zo goed mogelijk eerlijk en objectief advies te geven. Zij zijn daarbij op de hoogte van alle beschikbare producten die te koop zijn en zijn niet gebonden aan specifieke externe partijen. Alle bedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen mogen aansluiten en met hen maken zij gelijkluidende afspraken om de kwaliteit en onafhankelijkheid voor jou te waarborgen.

WoonWijzerWinkel Limburg
Roda JC Ring 61 unit I
6466 NH  Kerkrade
limburg@woonwijzerwinkel.nl
WoonWijzerWinkel Limburg
045 - 7470051

Overige duurzaamheidsinitiatieven

We raken natuurlijk niet uitgepraat over het klimaat, duurzaam wonen en duurzaam (ver)bouwen. Het aantal mogelijkheden om te verduurzamen zijn behoorlijk uiteenlopend en divers. Graag helpen wij u aan de hand van onderstaande websites een handje verder.

De Rijksoverheid biedt informatie op het gebied van klimaat, milieu en natuur.

Natuurinclusief (Ver)Bouwen: tijdens het verbouwen ook rekening houden met flora & fauna om zo zorg te dragen voor het bestaan van meer planten en dieren in uw leefomgeving. 

Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoeveel bespaart u met vloerisolatie? Wat is de impact van een vliegreis of een kilo vlees? En waar laat u een oude videoband? Milieu Centraal geeft onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie. Ontdek wat u zelf kunt doen, en hoe dat aan te pakken.

Nieuwe energie in Limburg: energie besparen en duurzame energie opwekken kan op verschillende manieren. Huiseigenaren kunnen eigen stroom opwekken met zonnepanelen, de woning isoleren of besparen op gaskosten met een warmtepomp, een nieuwe cv-ketel met hybridewarmtepomp of een zonneboiler. Naast tips en informatie over de maatregelen staan ook de financiële mogelijkheden weergegeven. Van subsidie tot lening.

Waterklaar: klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Waterorganisaties en gemeenten nemen al maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress in uw omgeving te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Deze maatregelen zijn onvoldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen. Daarom hebben we uw hulp nodig. Samen maken we het verschil!

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken