Geregistreerd partnerschap ontbinding

Heeft de rechter ingestemd met de ontbinding van uw geregistreerd partnerschap? Dan stuurt de rechtbank u en uw partner daarvan een beschikking toe. De ontbinding van uw geregistreerd partnerschap is pas definitief als u de beschikking hiervan heeft laten inschrijven bij de gemeente.

Beschikking ontbinding geregistreerd partnerschap inschrijven bij gemeente

U kunt u de ontbindingsbeschikking inschrijven in de burgerlijke stand van de gemeente. Het gaat dan om de gemeente waar u uw geregistreerd partnerschap bent aangegaan. U moet dit doen binnen 6 maanden na de uitspraak van de rechter doen. Pas dan bent u voor de wet uit elkaar.

Beschikking ontbinding geregistreerd partnerschap inschrijven in het huwelijksgoederenregister

Heeft u partnerschapsvoorwaarden gemaakt? Dan kunt u de beschikking ook laten inschrijven in het huwelijksgoederenregister. Dit doet u bij de rechtbank die de beschikking heeft gegeven.

Inschrijven beschikking bij de gemeente

Het maken van een afspraak voor melden van uw partnerschap ontbinding kunt u via het e-mailadres info@gulpen-wittem.nl of via telefoon 14 043 doen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken