Trouwambtenaren

Een huwelijk door onze enthousiaste 'babsen'

Een huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt altijd gesloten door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). U kunt bij het bespreken van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap een voorkeur uitspreken voor één van onze trouwambtenaren. De ambtenaar neemt ongeveer 2 weken voor de plechtigheid contact met u op om de dag en uw wensen met u door te spreken. Wij doen er alles aan om dit voor u tot een onvergetelijke dag te maken.

Bel tel. 14 043 of mail naar info@gulpen-wittem.nl

Onze trouwambtenaren stellen zich voor!

Angelique van Esch

Trouwambtenaar Angelique

Angelique: Ja, ik wil… graag jullie trouwambtenaar zijn!

Dat ik deel mag uitmaken van één van de mooiste dagen in het leven van een bruidspaar vind ik heel bijzonder. Daarom zal ik mijn uiterste best doen om jullie in korte tijd zo goed mogelijk te leren kennen. Wat is jullie liefdesverhaal? Wat zijn jullie wensen? Wat past bij jullie? Dat gaan we allemaal bespreken tijdens een kennismakingsgesprek. Mijn doel is om jullie een onvergetelijke, persoonlijke en ontspannen ceremonie te bezorgen waar nog heel lang met veel plezier aan teruggedacht wordt.

Ingrid Smeets

Ingrid Smeets

Ingrid: 'JA'; dat woord gebruiken we dagelijks. Maar bij een huwelijksvoltrekking is dit het woord waar alles om draait. Samen de toekomst instappen, mijn felicitaties voor jullie keuze voor elkaar.

Namens de gemeente Gulpen-Wittem lever ik graag een bijdrage aan deze belangrijke dag, gebaseerd op de liefde tussen twee mensen, ongeacht leeftijd, geaardheid, geloof of nationaliteit. Boeiend vind ik het om iedere keer weer verschillende mensen te ontmoeten en ook jullie in een persoonlijk gesprek zo goed mogelijk te leren kennen. Tijdens mijn verhaal maak ik graag gebruik van leuke opmerkingen, bijzondere gebeurtenissen in jullie levens of romantische anekdotes. Een ceremonie waar jullie je thuis bij voelen en waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

Natasja Verkooijen

Natasja Verkooijen

Natasja: "Het voltrekken van huwelijken is voor mij iedere keer een echte eer. Tijdens het persoonlijke gesprek dat ik met het bruidspaar heb, vorm ik mij zo goed mogelijk een beeld van het paar, hun relatie en wat ze voor ogen hebben tijdens hun huwelijksdag en de ceremonie in het bijzonder. Daarbij aansluiten vind ik een enorme uitdaging en een heel fijn idee dat ik op die manier een bijdrage kan en mag leveren aan dat bijzondere moment. De gemeente Gulpen-Wittem heeft vele fantastische en superromantische trouwlocaties. Wellicht ook daardoor dat veel stellen van (ver) buiten de gemeente ervoor kiezen om juist hier die bijzondere dag te beleven. Voor mij heeft het dezelfde reden om juist binnen deze gemeente trouwambtenaar te zijn!"

Ruud Verhoeven

Ruud Verhoeven

Ruud: "Met een ‘Ja’ en een handtekening bevestig je de keuze voor elkaar en een leven met elkaar. Alle reden dus om van dat moment JULLIE moment te maken; op de manier die jullie aanspreekt, geënt op jullie voorgeschiedenis en dromen, op wat jullie belangrijk vinden: het is JULLIE feest. Dáár samen naar zoeken en daarvoor zorgen, is één van de mooiste opdrachten, die ik ken. En een die nooit hetzelfde is."

Mogelijkheid tot speechen

Iemand anders mag tijdens uw ceremonie een speech houden. De trouwambtenaar doet uiteraard wel de daadwerkelijke voltrekking van het huwelijk.

Iemand anders (bijvoorbeeld familie) tijdelijk benoemen als trouwambtenaar

Het is mogelijk om iemand eenmalig als gasttrouwambtenaar aan te wijzen. De gasttrouwambtenaar kan al trouwambtenaar (babs) zijn in een andere gemeente. Dit moet hij of zij aantonen met een actueel benoemingsbesluit en een geldig legitimatiebewijs.

Daarnaast kan een gasttrouwambtenaar nog niet benoemd zijn in een andere gemeente. Hij wordt dan voor dit huwelijk eenmalig benoemd door gemeente Gulpen-Wittem en beëdigd door de Rechtbank Limburg te Maastricht. Bij de plechtigheid is ook altijd een ambtenaar burgerlijke stand aanwezig. Deze coacht zo nodig uw eigen babs tijdens de voorbereidingen en ziet erop toe dat de ceremonie op de juiste wijze verloopt.

Het verzoek tot het eenmalig benoemen van een babs dient u minimaal 12 weken voor het huwelijk te hebben ingediend. Een aanvraag tot eenmalige benoeming van een babs kost € 162,00. Aanmelden voor tijdelijke benoeming kan door contact op te nemen met het Klantcontactcentrum via e-mail: info@gulpen-wittem.nl of via tel. 14 043.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken