Trouwen in het buitenland

Verklaring van huwelijksbevoegdheid

U kunt als Nederlander in het buitenland trouwen. Het land waar u wilt trouwen, kan om toestemming van uw gemeente vragen. Hiervoor maken wij een 'verklaring van huwelijksbevoegdheid' voor u. In de verklaring huwelijksbevoegdheid staat dat er volgens de Nederlandse wet geen bezwaar is tegen het huwelijk van u en uw aanstaande. Deze verklaring is 6 maanden geldig.

Als u wilt weten of u deze verklaring nodig heeft, kunt u het beste contact opnemen met de ambassade van het land of met de burgerlijke stand van de plaats waar u wilt trouwen. Vraag tevens na welke documenten u nodig heeft.

Wilt u een verklaring van huwelijksbevoegdheid aanvragen? Neem hiervoor telefonisch contact met ons op voor meer informatie en welke documenten nodig zijn.

Bel 14 043, vanuit het buitenland 0031 43 8800 600

Mail naar info@gulpen-wittem.nl

Voorwaarden

U of uw partner staat in de gemeente Gulpen-Wittem ingeschreven of deze gemeente was uw laatste woonplaats voordat u naar het buitenland vertrok.

Meenemen

  • een geldig identiteitsbewijs
  • als u of uw partner niet in Nederland bent geboren: een afschrift van de geboorteakte
  • als u of uw partner niet in Nederland woont: eventueel een bewijs van de buitenlandse autoriteit, met daarop de nationaliteit en burgerlijke staat
  • als u of uw partner eerder getrouwd of gescheiden is in het buitenland: de echtscheidingsakte of de overlijdensakte
  • eventuele verdere aanvullende documenten worden telefonisch met u besproken

Kosten

Trouwen in het buitenland
Product Kosten
Verklaring van huwelijksbevoegdheid € 29,00

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken