Visvergunning

Vissen in vijver Gulpen

Voor de vijver in Gulpen wordt door het Klantcontactcentrum van de gemeente een visvergunning afgegeven. Als je een visvergunning aanvraagt, hebben we een geldig legitimatiebewijs nodig. Neem dit mee naar het Klantcontactcentrum bij je aanvraag.

Overige plekken vissen: VISpas

Als je op andere plekken in de gemeente gaat vissen, heb je over het algemeen een VISpas nodig. Alleen voor het vissen op zee is een vergunning niet verplicht, maar op andere plekken riskeer je hoge boetes als je zonder de juiste visvergunning gaat vissen. Ook is er de zogenaamde 'Kleine' VISpas voor sportvissers die geen lid zijn van een hengelsportvereniging. Met de Kleine VISpas kun je met één hengel en een beperkt aantal aassoorten in een beperkt aantal wateren vissen.

Voor de meeste plaatsen in Nederland geldt dat je lid moet worden van een hengelsportvereniging om er te mogen vissen. Als je 14 jaar of ouder bent, dan krijg je de VISpas. De jaarlijkse contributie bedraagt ongeveer 30 tot 45 euro. Het lidmaatschap van de VISpas is een kalenderjaar geldig. Het exacte bedrag is afhankelijk van de hengelsportvereniging waarvan je lid wordt. Met deze pas mag je met twee hengels vissen met alle toegestane aassoorten in de wateren die in de Lijsten van Viswateren of Visplanner App vermeld staan. Let wel op dat je de VISpas altijd samen met deze lijst (of natuurlijk de app op je mobiele telefoon) bij je hebt. Je bent namelijk verplicht ze allebei te tonen als je gecontroleerd wordt aan de waterkant!

Contactinfo

Vragen? Bel tel. 14 043 of mail naar info@gulpen-wittem.nl

Kosten

De tarieven voor het vissen in de vijver aan de Molenweg/Rijksweg in Gulpen bedragen:

  • jaarvergunning voor junioren (tot 14 jaar): € 7,30
  • jaarvergunning voor senioren (vanaf 14 jaar): € 12,20

Deze vergunning schaf je aan, náást je VISpas.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken