Nieuwsoverzicht

 • Moeite met lezen en schrijven? Er is hulp voor iedereen!

  De krant lezen. Een brief van de overheid snappen. Of online nieuwe kleren kopen. Veel mensen doen dit elke dag. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben ze ook moeite met een computer of een smartphone. In de gemeente Gulpen-Wittem gaat het om bijna 3.000 mensen.

  Lees verder

 • Stoptober 2023

  Op zondag 1 oktober start een nieuwe editie van Stoptober. 80% van de rokers geeft aan te willen stoppen, maar weten niet goed wanneer. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk. Want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken.

  Lees verder

 • 2 oktober 20.00u - Nationale Ouderavond NIX18

  Hoe gaat u als ouder het gesprek aan over alcoholgebruik met uw puber? In zo’n drie kwartier wordt u online meegenomen in het puberbrein. En krijgt u concrete tips en handvatten. Dit gebeurt onder andere door neuropsycholoog Erik Scherder, Ninette van Hasselt (van het Trimbos Instituut) en ouderexperts van Tishiergeenhotel.nl.

  Lees verder

 • Openbare verlichting en noodmaatregelen bij storingen

  Als u een storing ontdekt in de openbare verlichting kunt u dit melden door het online klachtenformulier in te vullen. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 14 043 en vragen naar onze klachtencoördinator. Klachten en meldingen over de openbare verlichting zet de gemeente door en komen uiteindelijk terecht bij Enexis als ze te maken hebben met een netwerkstoring.

  Lees verder

 • Te­ge­moet­ko­ming voor on­der­ne­mers met fors om­zet­ver­lies door hoog­wa­ter 2021 tij­de­lijk op­nieuw aan te vra­gen

  Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van juli 2021 fors omzetverlies hebben geleden, kunnen een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling. De zwaar getroffen ondernemers die afgelopen jaar nog geen gebruik hebben gemaakt van deze regeling, kunnen alsnog een aanvraag indienen in de periode van 27 september 9.00 uur tot en met 30 november 2023 17.00 uur. De regeling geldt voor aanzienlijk omzetverlies in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022.

  Lees verder

 • 19 Partners in regio Maastricht-Heuvelland verstevigen samenwerking om basisvaardigheden inwoners te verbeteren

  Meedoen in de maatschappij is belangrijk. Lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer horen daarbij. Dat noemen we basisvaardigheden. In Gulpen-Wittem is naar schatting 9% van de inwoners laaggeletterd (heeft moeite met lezen & schrijven) en 21% heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Om dit samen aan te pakken ondertekenden op donderdag 14 september 2023 de partners binnen het Bondgenootschap Basisvaardigheden Maastricht-Heuvelland een nieuw convenant.

  Lees verder

 • Doe mee met de Week van SamenDoen!

  Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober vindt de landelijke Week tegen de Eenzaamheid plaats. In de gemeente Gulpen-Wittem hebben wij deze week omgedoopt tot de Week van SamenDoen. In deze week kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor jong en oud georganiseerd door diverse organisaties. Dus aarzel niet en doe mee!

  Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken