Samen met je buren zonnepanelen regelen

20 september startbijeenkomst in gemeente Gulpen-Wittem

Er kunnen meer zonnepanelen op de daken van huizen in de gemeente Gulpen-Wittem. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom op 20 september een startbijeenkomst. Om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. Want buren hebben samen buurkracht. De inzet: zonnepanelen op zoveel mogelijk daken in de buurt.

Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan al 40 in Limburg. In Limburg besparen Buurkrachtbuurten samen al ruim € 215.000 per jaar op hun energierekeningen. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?

Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan.

Aanmelden voor startbijeenkomst

Wanneer 20 september van 20.00 tot 21.00 uur
Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, na afloop is er een drankje
Waar Brouwerij Brouwlokaal, Rijksweg 19A in Gulpen
Aanmelden via www.buurkracht.nl/gulpen

Buurkracht is samen energie besparen

Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijke initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. www.buurkracht.nl

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken