MBG Mechelen snoeit!

U bent als inwoner van harte uitgenodigd voor deelname.

Op zaterdagmorgen 16 november gaat de snoeibrigade van de stichting MBG (Mechelen Beleefbaar Groen) voor de derde keer de hoogstamfruitbomen snoeien in ‘t Groene Hart en de Dorpsrand. MBG bevordert de burgerparticipatie en probeert meer burgers (van jong tot oud) enthousiast te maken voor af en toe heerlijk gezond buitenwerk te verrichten in de twee groene parels van Mechelen. U leert in ontspannen en gezellige sfeer andere mensen kennen en doet ervaring op hoe u o.a. een fruitboom snoeit. U hoeft niet in een boom te klimmen. Er zijn meerdere werkzaamheden dan de boom in te gaan.

Tevens staan nog een aantal projecten in de startblokken waarbij de inwoners van Mechelen zich kunnen aanmelden om mee te helpen bij werkzaamheden zoals de aanplant van bomen voor schaduw rond de Jeu-de-Boulesbaan, vlinder- en geurtuin, insectenhotels enz. De inrichting van de insectenhotels gebeurt i.s.m. de scholenwerkgroep van IVN en de basisschool Witheim Mechelen. Ook IKL, Gemeente Gulpen-Wittem en andere stichtingen en organisaties zijn zeer betrokken bij diverse projecten.

Vindt u het leuk om bij een of meer projecten mee te helpen dan kunt u zich aanmelden via het onderstaande e-mailadres. Ook voor de snoei-ochtend op 16 november a.s. (van 09:00-12:30 uur) dient u zich wel even aan te melden via bessemsruud@gmail.com


 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken