Strooien bij gladheid

Als het glad dreigt te worden, strooit de gemeente zout op de toegangswegen. Snelwegen en provinciale wegen worden gestrooid door Rijkswaterstaat of de provincie. Sneeuwt het hevig of langere tijd achter elkaar, dan is het onmogelijk om alle routes ijs- en sneeuwvrij te houden. Let daarom goed op als u de weg opgaat.

De gemeente vraagt maatschappelijke verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van bewoners, ondernemers en zorg- en onderwijsinstellingen om zelf gladheid te bestrijden vóór het eigen perceel! Op diverse locaties zijn door de gemeente zoutbakken geplaatst. Dit zout kunt u gebruiken voor gladheidsbestrijding op gemeentegrond. De locaties van de bakken staan in het gladheidsbestrijdingsplan.

Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het ijs- en sneeuwvrij maken van de stoep voor uw woning.
 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken