Haalbaarheidsonderzoek glasvezelnetwerk

Limburg Glasvezel heeft een enquête verstuurd naar ongeveer 2000 adressen in de gemeente Gulpen-Wittem over glasvezelnetwerk. Dit gebeurt op initiatief van de firma E-Fiber. Deze partij wil de haalbaarheid van een 100% dekkend glasvezelnetwerk onderzoeken in de gemeenten Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Vaals. De gemeente Gulpen-Wittem staat achter dit initiatief. Limburg Glasvezel verzorgt de glasvezelcampagnes voor E-Fiber in Limburg. E-Fiber is een netwerkexploitant die in meerdere gemeenten in Limburg glasvezelnetwerken wil gaan aanleggen. In de gemeenten Gennep, Bergen en Mook & Middelaar is men inmiddels gestart met de aanleg van het netwerk.

Vanaf week 51 (maandag 16 december) worden de enquêtes verspreid. Indien u per post een enquête heeft ontvangen zou het fijn zijn als u de tijd neemt om deze in te vullen. Bij voldoende positieve respons wordt er definitief een besluit genomen om een glasvezelcampagne op te gaan starten. Dit zou betekenen dat Limburg Glasvezel in het voorjaar van 2020 gaat starten met de campagne. In deze campagne wordt iedere inwoner benaderd om tv, internet en telefonie af te nemen bij een glasvezelprovider. Er zullen meerdere informatieavonden worden georganiseerd waar u geïnformeerd wordt over het proces en het aanbod van de glasvezelproviders.

Met een glasvezelnetwerk zijn we klaar voor de toekomst en zullen de problemen met een goede en snelle internetverbinding zijn opgelost. Voor de buitengebieden is dat zeker wenselijk. Kijk voor meer informatie op www.limburgglasvezel.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken