Bent u al Waterklaar?

Ons klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens piekbuien. Extreme hitte zorgt voor overlast. In natte perioden staan de straten blank, lopen kelders onder en vervuilt het rioolwater onze omgeving. Het is belangrijk dat we ingrijpen, ook u kunt actie ondernemen.


Waarom Waterklaar?

Het is goed te weten dat gemeenten samen met waterorganisaties allerlei maatregelen nemen om overlast in uw wijk te voorkomen. Zij kunnen de overlast niet alleen oplossen. Alleen met uw hulp maken we het verschil! Het doel van de Waterklaar is iedereen te stimuleren om de regenpijp, en daarmee het regenwater, af te koppelen van het riool. Op de website van  www.waterklaar.nl vindt u informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Er staan een heleboel tips en mogelijkheden op om het regenwater op uw eigen perceel te verwerken.


Vraag een subsidie afkoppelen regenwater aan

Per gemeente is een subsidieregeling voor het afkoppelen van regenwater beschikbaar gesteld. Op onze website vindt u uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en hoe u zich aan kunt melden. Als u besluit om maatregelen te treffen en subsidie aan te vragen, komt er een adviseur bij u langs die samen met u de mogelijkheden bekijkt, u adviseert en helpt met het invullen van het aanvraagformulier. Meer informatie vindt u onder het kopje ‘Onderwerpen’ > subsidies.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken