7 februari: Warmetruiendag 2020, doe mee!

“Verwarm jezelf, niet de wereld”. Dat is het motto van de jaarlijkse Warmetruiendag. In heel Nederland trekken op vrijdag 7 februari mensen massaal extra warme truien aan en draaien de kachel een paar graden lager: thuis, op school en op het werk. De warme trui staat symbool voor alles wat we zélf kunnen doen om verdere klimaatverandering tegen te gaan.

Doe ook mee, want samen hebben we een grote impact! Energiebesparing is namelijk belangrijk om verdere opwarming van de aarde door CO2 uitstoot te stoppen. Oók in het gemeentehuis gaat de verwarming op 7 februari flink omlaag.

Doet u mee? Laat het zien!

Speciaal voor iedereen die meedoet aan Warmetruiendag is het mogelijk een gepersonaliseerde poster of een kaart via social media te delen. Of hang de poster voor uw raam. Posters en kaarten vindt u hier: www.warmetruiendag.nl/toolkit.

Handige tips, bespaar ook op lange termijn!

De thermostaat handmatig terugdraaien om energie te besparen is een optie die voor de hand ligt. Maar wist u dat u uw thermostaat heel makkelijk voor de langere termijn zuiniger kunt instellen? MilieuCentraal heeft een aantal tips op een rij gezet, waaronder handige energiebespaartips binnenshuis die u zelf kunt toepassen. Hoe dit werkt vindt u op www.milieucentraal.nl/energie-besparen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken