Storm Dennis: zo biedt u uw afval aan

De weersvoorspellingen geven aan dat er weer een storm op komst is: Dennis. Om overlast door weggewaaid afval zoveel mogelijk te voorkomen, geven we u hierbij een aantal tips.

Niet te vroeg!

Bied uw afval pas aan op de ochtend van de inzameling en niet de avond ervoor. Doe dat uiterlijk om 07.00 uur (containers en papier) of om 08.00 uur (GFT-emmers, PMD-zakken en BEST-tassen).

Containers

Bied alleen volle containers aan. Een container met een klein laagje afval wordt snel omver geblazen. In doorgaande straten waar veel wind staat, zullen wij de containers na het ledigen plat leggen. Zo hopen we te voorkomen dat de lege containers door de wind worden omgeblazen met alle gevolgen van dien. Haal de container na de lediging zo snel mogelijk naar binnen.   

Papier

Bind papierbundels vast met touw en maak dozen goed dicht. Los karton kunt u eventueel bundelen met een touw of plaats, indien mogelijk, een zware doos met papier op het karton.

PMD-zakken

PMD-zakken waaien door hun lichte gewicht snel weg. U kunt daarom het beste de zakken aan elkaar binden en als dat gaat, ze aan een lantaarnpaal of hekje vastbinden. Een flesje gevuld met water maakt de zak wat zwaarder.

BEST-tassen

Plaats zoals gebruikelijk de BEST-tas bij de voordeur en bied liever geen lichte BEST-tassen aan. Mocht er ondanks alles toch overlast ontstaan, neem dan contact met ons op via info@rd4.nl of 045 543 71 00.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken