Informatie over het coronavirus

In Nederland zijn de eerste besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Ook zijn er besmettingen vastgesteld in het grensgebied met Duitsland. Op dit moment zijn er geen extra maatregelen nodig in Zuid-Limburg, ook niet voor mensen die regelmatig in Duitsland komen.

Wat doet de gemeente?

De gemeente werkt nauw samen met de GGD Zuid-Limburg om zich voor te bereiden op de eventuele komst van het virus naar Zuid-Limburg. Nederland heeft een goed systeem voor de bestrijding van infectieziekten.

Wat kunt u doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:
• Was uw handen regelmatig met zeep
• Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes eenmalig

Actuele informatie

Actuele informatie rondom het coronavirus vindt u op de websites van de GGD , RIVM en VRZL (Veiligheidsregio Zuid-Limburg). Op de website van het RIVM vindt u een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden.

U kunt ook bellen met het landelijke informatienummer: 0800 - 1351
Vanuit het buitenland belt u +31 2 0205 1351

Heeft u specifieke gezondheidsvragen die betrekking hebben op een situatie in Zuid-Limburg? Dan kunt u terecht bij de informatielijn van de GGD Zuid-Limburg (7 dagen per week, van 8.00 - 17.00 uur): 088 - 880 50 05

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken