Burgemeester op pad met handhaving

De verspreiding van het coronavirus heeft veel impact. De aangescherpte maatregelen vanuit het Rijk hebben ook weer veel gevolgen. Eén van de gevolgen is dat samenkomsten van 3 of meer waarbij de afstand van 1,5 meter niet wordt gehanteerd, niet meer zijn toegestaan. Daar wordt strenger op gecontroleerd. Onder andere door de gemeente, om de gezondheid van inwoners te borgen en het risico van verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden.

Vandaag ging de burgemeester met handhaving op pad. Er werd een rondje door de gemeente gemaakt. De burgemeester laat weten: “We zagen dat het erg rustig was buiten en op staat. De mensen die op pad waren hielden over het algemeen goed de maatregelen in acht en hielden gepaste afstand tot elkaar. Dat was ook zo op de weekmarkt in Gulpen, vernam ik van onze medewerker Openbare Orde en Veiligheid. Bezoekers van de markt werden daar middels bordjes nogmaals expliciet op gewezen. Dat men rekening houdt met elkaar gezien de situatie, stelt mij gerust. We blijven erop toezien dat de gestelde maatregelen nageleefd worden, want het blijft de komende periode enorm belangrijk om samen de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.”

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken