Nieuws van onze dorpsverbinders: Gulpen-Wittem heeft er een dorpsplein bij!

In de kloosterbibliotheek van Wittem heeft burgemeester Nicole Ramaekers zondagmiddag het officiële startshot gegeven voor HalloHeuvelland. In aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de dorpskernen en gemeenteraadsleden hebben de dorpsverbinders het platform HalloHeuvelland letterlijk en figuurlijk  ‘uit de doeken’ gedaan. Het draait allemaal om elkaar ontmoeten. HalloHeuvelland helpt hierbij doordat alles wat er in de dorpen gebeurt zichtbaar gaat worden - ook de nu vaak verborgen talenten van dorpsgenoten - en mensen onderling contact kunnen leggen.

Van het een komt het ander

Rina Engelen, dorpsverbinder voor Reijmerstok, legde de vele mogelijkheden van het nieuwe dorpsplein haarfijn uit. “In de dorpen zijn steeds minder ontmoetingsplekken, mensen laten zich niet meer zo binden door het verenigingsleven en ook de school is er niet meer met een plein voor ontmoeting. Het is niet goed voor de leefbaarheid van de dorpen als mensen elkaar niet meer kennen. Met HalloHeuvelland gaat dit veranderen. Je leert mensen kennen met dezelfde interesses of hoort van activiteiten die zij ondernemen. Onderling contact is mogelijk en deelnemers ontvangen elke vrijdag een mail met wat er gaande is in het eigen dorp en Gulpen-Wittem. Zo kan het zijn dat steeds van het een het ander komt.” Ruud Verhoeven zong over het dorpsleven en het gebeurde zelfs dat twee talentvolle muzikanten uit Wijlre, Abigail Richards en Eric Reddet (bekend van o.a. André Rieu) zich via HalloHeuvelland inschreven voor deelname en spontaan een prachtige muzikale finale verzorgden met kippenvel voor de toehoorders. Van het een komt het ander.

Fotowedstrijd

In vergelijking met andere gemeenten mag HalloHeuvelland al op veel belangstelling rekenen. Daar zijn de dorpsverbinders trots op. De komende maanden starten ze een campagne om meer bekendheid te geven aan HalloHeuvelland. Alle dorpen worden bezocht. Met een tentoonstelling en met een heuse fotowedstrijd. Met als thema: Ontmoeten in je eigen dorp. Hoe kan het ook anders? Iedere inwoner kan hieraan deelnemen. Alle informatie is vanzelfsprekend te vinden op www.halloheuvelland.nl.

Nieuwsgierig en meedoen?

Kijk op www.halloheuvelland.nl.

Heeft u vragen of wilt u geholpen worden met inschrijven?

Dan kunt u contact opnemen via info@halloheuvelland.nl.

Foto: Burgemeester Ramaekers-Rutjens ontvangt uit handen van mevrouw Douven uit Epen namens de dorpsverbinders van Gulpen-Wittem een attentie. Mevrouw Douven: "Geweldig! Dat we dit kunnen doen in onze gemeente. Dank u wel!"

Persbericht door: Dorpsverbinders Gulpen-Wittem

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken