Verlopen rijbewijs tijdelijk langer geldig

Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 blijven tijdelijk langer geldig. U mag dan nog 9 maanden doorrijden met het verlopen rijbewijs. Deze periode gaat in vanaf de dag dat het rijbewijs is verlopen. De dienstverlening voor het aanvragen van rijbewijzen loopt gewoon door. Zet de aanvraag voor een nieuw rijbewijs daarom zo snel mogelijk in gang. Wacht niet tot het laatste moment. Heeft u een medische beperking en uw rijbewijs met een beperkte geldigheidsduur is verlopen? Dan wordt u geadviseerd pas te rijden na goedkeuring door het CBR. 

Rijbewijs verlengen

Wilt u het rijbewijs verlengen? Dit blijft gewoon mogelijk. U mag langer doorrijden op basis van de coulance regeling. Dit is niet verplicht. Voor meer informatie kijk op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl > Onderwerpen > Coronavirus COVID-19 > Verkeer en openbaar vervoer.

Uitzonderingen

De nieuwe maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld door een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer. Het verlopen rijbewijs geldt ook niet als identificatiemiddel, met uitzondering van situaties waarbij sprake is van zorgafname.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken