Samen tégen eenzaamheid!

Donderdag 1 oktober 2020, begon de nationale Week tegen Eenzaamheid. De gemeente Gulpen-Wittem organiseerde, in samenwerking met de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Limburg en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het symposium eenzaamheid.

Dit symposium vond plaats in ’t Gulper Hoes (nieuwe gemeenschapshuis in Gulpen) en vormde de start van het ontwikkelen van een aanpak tegen eenzaamheid in onze gemeente. In verband met de Corona-maatregelen werd het symposium live gestreamd via Youtube. Op deze manier kon iedereen meekijken én meedoen via de chatfunctie.

“De handen ineen slaan om eenzaamheid bij onze inwoners te verminderen vinden we echt heel belangrijk”, laat wethouder Franssen bij de opening weten. “Dan kunnen we niet alleen. Daar hebben we elkaar voor nodig. Vandaag komen we samen, offline én online. Door verhalen, vragen, ervaringen en inspiratie te delen komen we verder in onze aanpak tegen eenzaamheid. Daar heb ik alle vertrouwen in.”
Josja Biessen, specialist eenzaamheid, gaf een interessante presentatie over het onderwerp eenzaamheid en een aantal belangrijke partners uit de gemeente Gulpen-Wittem ging het gesprek met elkaar aan. Ook was er een gebarentolk aanwezig, zodat het symposium toegankelijk was voor doven en slechthorende mensen. Twee tekenaars maakten een prachtig getekend verslag. Al met al een prachtige en inspirerende middag waar een lokale coalitie ‘Gulpen-Wittem tegen eenzaamheid’ werd gevormd.

Kijk het symposium terug!

U kunt het symposium terugkijken tot uiterlijk vrijdag 9 oktober op www.youtube.com/gemgulpenwittem.
Wilt u betrokken worden en zet u zich in voor het aanpakken van eenzaamheid? Sluit u aan bij de lokale coalitie! Kijk voor meer info en om zich aan te melden op: www.gulpen-wittem.nl > zoek op ‘Eenzaamheid’.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken