Citta de Slak op bezoek bij Provincie Limburg

Maandag 28 september ging Citta de Slak op reis naar het Provinciehuis. Zij ging op bezoek bij gouverneur Theo Bovens om daar haar verhaal te vertellen over Cittaslow en wat dit betekent in Gulpen-Wittem. Burgemeester Nicole Ramaekers, vergezeld door initiatiefnemer Anjo Steijns-Bodelier, schrijver Jean-Philippe Rieu en illustrator Marion Verhappen, overhandigde het kleurrijke Kinderboek aan de gouverneur. “Aanrader!”, laat de gouverneur even later op Twitter weten.

Kinderboek

Het verhaal gaat over slak Citta die alle dorpskernen van Gulpen-Wittem bezoekt en op zoek gaat naar haar eigen identiteit. Ze komt tijdens haar reis in aanraking met bewoners, de lokale tradities, gebruiken en herkenbare locaties in Gulpen-Wittem. Het boek is verkrijgbaar bij een van de ondernemers welke vorig jaar benoemd zijn tot Cittaslowambassadeur: Bed & Breakfast Dalauro, de Gerardushoeve, de Eyserhalte, Schaapskooi Mergelland en Taverne Lambieck. Het boek is ook verkrijgbaar bij de Bibliotheek, Visit Zuid Limburg winkel in Gulpen en Kloosterboekwinkel in Wittem.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken