Hulplijnen en hartverwarmende initiatieven

De 2e golf in deze coronacrisis raakt ons wederom allemaal. Het blijft voor veel mensen een moeilijke en onzekere tijd. De maatregelen die het Rijk heeft getroffen hebben veel gevolgen, voor zowel jong als oud. Wie vragen of zorgen heeft, of een hand hulp kan gebruiken, kan nog steeds terecht bij één van onderstaande hulplijnen.

Maatschappelijk werk Trajekt

Voor iedere inwoner van de gemeente Gulpen-Wittem is maatschappelijk werk van Trajekt beschikbaar. Maatschappelijke werkers Estelle Bruls en Kristel Jakobs bieden kosteloze ondersteuning bij vragen over financiën, opvoeding, relatie, bemiddeling en eenzaamheid. Ook voor praktische hulpvragen waar u zelf niet uitkomt. Vooral in deze Coronatijd is verbinding belangrijk. Zij kijken samen met u hoe zij u hierbij kunnen ondersteunen. U kunt Estelle Bruls bereiken via 06 55 69 52 49. Kristel Jakobs is bereikbaar via 06 11 91 80 23. U kunt ook een mail sturen naar gulpen-wittem@trajekt.nl. Neemt u ook eens een kijkje op www.trajekt.nl of op de Facebookpagina Trajekt Gulpen-Wittem

Steunpunt Mantelzorg Zuid

Zorgt u voor een naaste en heeft u vragen of maakt u zich zorgen? De mantelzorgconsulent en mantelzorgmakelaar van Steunpunt Mantelzorg Zuid staan u graag telefonisch te woord. Zij luisteren, beantwoorden vragen en denken mee over mogelijke oplossingen als dat nodig is. U kunt mantelzorgconsulent Lilian Frusch bereiken op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en op de vrijdag in de oneven weken van 8.30 - 17.00 uur via e-mail l.frusch@mantelzorgzuid.nl of per telefoon 06 83 66 81 81.

Heeft u vragen over wet- en regelgeving rondom zorg? Neem dan contact op met mantelzorgmakelaar Sonja Stevens. U kunt Sonja op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 – 17.00 uur bereiken via e-mail s.stevens@mantelzorgzuid.nl of per telefoon 06 38 92 22 45. U kunt uw vragen aan Sonja ook stellen via WhatsApp. Kijk ook eens op www.mantelzorgzuid.nl voor meer informatie over ander vormen van ondersteuning voor mantelzorgers in tijden van Corona.

Stichting MEE

Cliëntondersteuners Liza en Francien van MEE Zuid-Limburg zijn gespecialiseerd in de ondersteuning van mensen met een kwetsbaarheid. Zij kunnen breed ondersteunen bij hulpvragen. Ook als er vragen zijn bij het vinden van een passend (zorg)aanbod. De cliëntondersteuner kan samen met u optrekken om de weg te vinden naar (zorg)aanbod, regelingen of loketten. Ook nu in deze moeilijke tijden. Liza Claasens-Lejeune: 088 - 010 22 68 of l.lejeune@meezuidlimburg.nl. Francien Heussen: 088 - 010 22 23 of f.heussen@meezuidlimburg.nl

CJG043

CJG043 heeft verschillende artikelen geschreven met tips en informatie voor opvoeders. Er staat op de site ook een overzicht van initiatieven waar ouders (in de regio) terecht kunnen voor steun, hulp of informatie. CJG043 kunt u vinden via www.cjg043.nl/corona.

Huiselijk geweld

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en vertrouwt u de situatie niet: kijk op de website www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl of neem contact op met Veilig Thuis via telefoonnummer 0800 2000.

Contact met de gemeente bij vragen over Wmo

Neem telefonisch contact op met Salima Ben Braim of Angelique Lövenich via telefoonnummer 14 043 of stuur een e-mail: wmo-loket@gulpen-wittem.nl. Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.

Contact met de gemeente bij vragen over Jeugd

Neem telefonisch contact op met een van onze jeugdconsulenten Veronique Mesters, Kelly van Engelen, Roy Steenstraten, Jacqueline Verbeek of Roel Jongen via telefoonnummer 14 043 of via e-mail: teamjeugd@gulpen-wittem.nl. Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.

Wilt u zelf helpen?

Wilt u zelf een helpende hand bieden in deze crisistijd? Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@gulpen-wittem.nl. Geef aan waarmee u wilt helpen en in welke dorpskern u dat wilt/kunt doen. Wij kijken of we u in contact kunnen brengen met inwoners die opzoek zijn naar een helpende hand. Heeft u al een initiatief en wilt u dit laten toevoegen aan dit overzicht? Ook dan kunt u een mail sturen naar dit mailadres.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken