Jongerenlintje voor Tycho Gielen (12) en Bo Hogenboom (18)

Op vrijdag 20 november 2020 ontvingen twee jongeren uit Gulpen-Wittem een Jongerenlintje uit handen van burgemeester Nicole Ramaekers. Het lintje is toegekend aan Tycho Gielen (12 jaar) uit Gulpen en Bo Hogenboom (18 jaar) uit Reijmerstok.
Het Jongerenlintje van de gemeente Gulpen-Wittem wordt toegekend aan jongeren van 6 tot en met 20 jaar die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen de lokale samenleving of een bijzondere prestatie hebben verricht. Zij worden door de burgemeester en wethouders in het zonnetje gezet, als blijk van waardering.

Tycho Gielen

Tycho, brugklasleerling van het Sophianum in Gulpen, ontvangt deze onderscheiding omdat hij ongeveer vanaf zijn 8e levensjaar noodgedwongen mantelzorger is. Zijn vader overleed toen Tycho net 2 jaar oud was. Zijn moeder is ziek en wordt daardoor beperkt in haar functioneren. Hierdoor komen (huishoudelijke) taken op de schouders van Tycho terecht. Zijn zelfraadzaamheid werd al op jonge leeftijd op de proef gesteld. De Selectiecommissie Jongerenlintje constateert dat zijn inzet als mantelzorger heel bewonderenswaardig is. Tycho is een voorbeeld voor andere kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin waarvan iemand zorg nodig heeft.

Bo Hogenboom

Bo is VWO-6 studente aan het Sophianum in Gulpen en staat midden in de gemeenschap van Reijmerstok doordat zij vrijwilligerswerk doet voor de Jeugdcarnaval Reijmerstok, de Jonkheid van Reijmerstok en als bestuurslid van Kindervakantiewerk Reijmerstok. Ze was lid van fanfare St. Franciscus. Zij handbalt op topniveau (eredivisie) bij handbalvereniging V&L Vlug en Lenig in Geleen en helpt regelmatig mee op zaterdag in de handbalschool. Daarnaast is ze scheidsrechter bij jeugdwedstrijden van handbalclub Margraten en heeft ze een vakantiebaantje. Het is bewonderenswaardig hoe zij al haar activiteiten plichtsgetouw nakomt en op de juiste manier weet in te plannen. Haar inzet is heel divers en al haar verantwoordelijkheden vervult ze met grote gedrevenheid.

Het Jongerenlintje is op vrijdag 20 november 2020 uitgereikt omdat op die dag de Internationale dag voor de Rechten van het Kind wordt gevierd.

Tycho en Bo, gefeliciteerd!

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken