Gezocht: inwoners die willen meehelpen tijdens Tweede Kamerverkiezingen 2021

Op 15, 16 en 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. U kunt uw stem dan op 12 verschillende locaties in Gulpen-Wittem uitbrengen. Voor het bemensen van de stembureaus is de gemeente op zoek naar gastheren, gastvrouwen, stembureauleden en tellers die ervoor zorgen dat alles ter plekke in goede banen loopt, dat bezoekers zich aan de dan geldende coronamaatregelen houden en dat iedereen veilig zijn/haar stem kan uitbrengen.

Wilt u ervaring opdoen tijdens zo’n verkiezingsdag en hier een rol in vervullen? 

Dat is bijzonder waardevol en fijn! Hoe werkt het en waar moet u rekening mee houden?

  • Aanmelden kan tot 17 december 2020. Zorg er in elk geval voor dat u de hele dag beschikbaar bent op één of meerdere dagen, als u zich meerdere dagen wilt inzetten.
  • De vergoeding is €12,50 per uur. Voor een lunch wordt gezorgd.
  • U krijgt van tevoren een (gratis) online cursus aangeboden, zodat u precies weet wat er van u wordt verwacht.

Aanmelden?

Vraag het aanmeldformulier aan door een mail te sturen naar maud.bessems@Gulpen-Wittem.nl

Meer informatie / vragen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Maud Bessems via mail maud.bessems@Gulpen-Wittem.nl of neem telefonisch contact op met de gemeente Gulpen-Wittem via telefoonnummer 14 043. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over werken op een stembureau.

* Vanwege het coronavirus worden de verkiezingen anders georganiseerd dan normaal. Het Rijk heeft ervoor gekozen om voor het stemmen drie dagen uit te trekken, in plaats van één. Op deze manier wordt het aantal mensen dat het stembureau bezoekt verspreid over drie dagen. Daarmee voorkomen we dat het te druk wordt in een stemlokaal.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken