Wegwerkzaamheden Kiewegracht Gulpen op 10 mei van start - Het verkeer tussen Wijlre en Gulpen wordt tijdelijk omgeleid

Op maandag 10 mei starten de wegwerkzaamheden aan de Kiewegracht tussen de kernen Wijlre en Gulpen. De Kiewegracht wordt aangepakt als gevolg van noodzakelijk onderhoud. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Professor Cobbenhagenstraat en Kiewegracht 4 en duren ongeveer 5 weken (tot 14 juni).

Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren wordt het werkvak (gedeeltelijk) afgezet en is er een omleiding. Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden, werkt de aannemer BLM Wegenbouw in 3 fases. In alle fases kunnen fietsers het werkvak passeren en is de Cobbenhagenstraat - Nieuwstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Met plaatselijke bewoners en hulpdiensten worden afspraken gemaakt.

Kiewegracht fase A

Op 10 Mei start BLM Wegenbouw met de werkzaamheden aan de westkant van de Kiewegracht. Hierbij worden fietsers 2 weken omgeleid via de Groeneweg naar het bestaande fietspad. Verkeer vanuit Wijlre naar Gulpen kan in één richting de werkzaamheden passeren. Verkeer vanuit Gulpen naar Wijlre wordt omgeleid Wittem. Fase A duurt ongeveer 2 weken.

Kiewegracht fase B + C

Op 25 mei start fase B. Fietsers kunnen vanaf 25 mei weer in twee richtingen gebruik maken van de Kiewegracht. Voor auto’s is het vanaf die datum niet meer mogelijk om via de Kiewegracht te rijden. Verkeer vanuit Gulpen naar Wijle en andersom wordt omgeleid via Wittem. De route staat met borden aangegeven. Op 7 juni start fase C. In die week wordt asfalt aangebracht en krijgt de Kiewegracht nieuwe belijning en markering. Vanaf 14 juni is de Kiewegracht weer open voor alle verkeer.

Tijdelijk aangepaste route voor het openbaar vervoer (Arriva)

De Kiewegracht is een belangrijke verbinding voor personenvervoerder Arriva. In de eerste 2 weken zal Arriva de normale routes rijden, waarbij er vanuit Gulpen wordt omgereden via Wittem naar Wijlre. In de overige weken (vanaf 25 mei tot 11 juni) wordt de route tijdelijk aangepast. In combinatie met andere wegwerkzaamheden op de route kan Arriva onmogelijk de huidige route in stand houden en overstapgaranties garanderen. Het dienstregeling zou dan door vertragingen te veel ontregeld worden met alle gevolgen van dien.

Alternatieve buslijnen: Lijn-54 rijdt via de omleiding Margraten, Sibbe, Valkenburg. Lijn-55 rijdt vanaf Wijlre via Wittem om reizigers toch de mogelijkheid te geven om Gulpen te kunnen bereiken en terug. Meer informatie vindt u op www.arriva.nl.

Voortgang Centrumplan Gulpen

Als de werkzaamheden aan de Kiewegracht klaar zijn, is het Centrumplan Gulpen nagenoeg gereed en wordt de weg weer helemaal geopend voor alle verkeer. Door een optimalisatie in de planning, in samenwerking met lokale ondernemers, wordt Centrumplan Fase 2 maar liefst één maand eerder opgeleverd dan aanvankelijk gepland.

Kijk voor meer informatie op de website van BLM Wegenbouw of zoek op 'Werkzaamheden' op de website van de gemeente Gulpen-Wittem.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken