Hitte! Let op bij hoge temperaturen

Warm zomerweer, voor veel mensen de tijd om te genieten! Een groot gedeelte van onze tijd besteden we buiten. Lekker ontspannend en dus goed voor onze gezondheid.  Maar als de temperatuur lang boven de 25°C blijft, is het voor veel mensen te warm. Je kunt dan gezondheidsklachten krijgen door de hitte. Die zijn soms alleen maar vervelend, zoals bij oververhitting. Maar de klachten kunnen ook heel ernstig zijn, zoals bij een hitteberoerte.

Wat kun je doen tegen hitte?

  • houd je woning binnen koel. Sluit gordijnen of gebruik een zonnescherm
  • drink voldoende water
  • houd jezelf koel met wind en water
  • blijf uit de zon en bescherm je huid
  • vermijd inspanning
  • let op jezelf en anderen!

Kinderen, ouderen, langdurig medicijngebruikers, mensen die buiten werken en sporters moeten extra opletten. Hoe herken je klachten door hitte en wat kun je doen om ernstigere klachten te voorkomen? Kijk op de website van GGD Zuid Limburg.

hitte infographic

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken