Veteranendag 2021

Veteranendag werd in Gulpen-Wittem ook dit jaar anders ingevuld dan normaal. In plaats van een sfeervolle bijeenkomst waarbij de veteranen elkaar ontmoeten, ontvingen zij op zaterdag 26 juni uit handen van veteranen Ben Hendriks en Adry Weijenberg, loco-burgemeester Jos Hendriks en wethouder Jos Last een smakelijke lunch aan huis.

Videoboodschap van burgemeester Nicole Ramaekers

Twee legerjeeps maakten een tour om de lunchpakketten op het juiste adres af te leveren. Via een videoboodschap sprak burgemeester Ramaekers de veteranen in Gulpen-Wittem toe, nadat zij eerder deze week de Veteranenvlag voor het gemeentehuis hees. “Omdat samen bij elkaar komen en lunchen niet mogelijk is, en we u toch onze blijk van waardering richting u willen uiten, hebben we besloten om deze lunch bij u te laten bezorgen”, zegt zij in deze video. “Dit doen we omdat we het, ook in Gulpen-Wittem, belangrijk vinden om op Veteranendag alle veteranen te bedanken die zijn ingezet in dienst van vrede, in oorlogsgebieden en tijdens vredesmissies. Alle Nederlandse veteranen, ongeacht leeftijd, verdienen erkenning en begrip van de samenleving en van de Nederlandse overheid. We uiten dankbaarheid, erkenning en waardering richting iedereen die daar een rol in vervult of heeft vervuld tijdens zijn of haar uitzending. Waaronder u. En meer dan 110.000 andere veteranen in Nederland.”

De burgemeester nodigt veteranen in Gulpen-Wittem tot slot uit om mee te denken over de invulling van de veteranendag in onze gemeente.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken