Groei, bloei, snoei

We krijgen bij de gemeente veel meldingen van bewoners die ons vragen om snoeiwerk aan het groen in de openbare ruimte. Dat kunnen we ons voorstellen, want de natuur is geëxplodeerd. Door het erg natte en koude voorjaar volgen groei en bloei elkaar dit jaar sneller op dan anders. Van niets in 1 stap naar heel veel. We zien de planten bijna groeien.

Dit jaar doen we werk tegelijk dat we anders achtereenvolgens doen

In jaren met ‘normaal’ weer volgen de werkzaamheden elkaar op. Nu zijn we tegelijkertijd bezig met maaien, onkruidvrij maken van perken, scheren van hagen en het onkruidvrij maken van verharding. Doordat we alles tegelijk doen, gaat iedere afzonderlijke klus minder snel. En dat zien we terug in de meldingen.

Maar milieumaatregelen hebben ook invloed op de beleving

Om de biodiversiteit te bevorderen maaien we ecologisch. We maaien zo dat er in de bermen altijd bloeiende planten staan voor vlinders en bijen. En dat heeft een positief effect: Afgelopen jaar is, voor het eerst sinds 2007, de boshommel weer waargenomen in de regio. De keerzijde is dat de bloeiende planten soms ook als overlast worden ervaren en daardoor tot meldingen leiden.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken