Onthulling plaquette Eyserbosweg

Zaterdag 11 september werd, in aanwezigheid van burgemeester Ramaekers, op het hoogste punt van het Eyserbos in Eys, een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan ‘the mew’. Tijdens de tweede wereldoorlog was hier een geheime radarpost van de Amerikaanse luchtmacht. De radarpost speelde een cruciale rol bij de bevrijding van Zuid-Limburg en Europa. De plaquette helpt ons om sporen uit het verleden zichtbaar te houden. En om de geschiedenis bespreekbaar te houden, voor jong en oud.

“Zonder het dagboek van Bob Fischer hadden we misschien nooit het fijne geweten van deze geheime radarpost. Dankzij zijn verhalen, blijft die historie levend. Ik ben dan ook verheugd dat heemkundeverenigingen en inwoners uit onze gemeente voor deze plaquette hebben gezorgd.”

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken