Subsidie voor het verduurzamen van verenigingsgebouwen

Verenigingen en stichtingen in Gulpen-Wittem kunnen vanaf 1 maart een aanvraag indienen om 50% ondersteuning te ontvangen voor verduurzaming. Wethouder Jos Hendriks: “Verenigingen zijn het kloppende hart van Gulpen-Wittem. Met deze subsidieregeling maken we verduurzaming van hun verenigingsgebouwen financieel haalbaar. Daarmee komen we weer een stukje dichter bij het streefdoel om in 2050 de CO2 uitstoot met 95% te verminderen.”

Subsidieregeling Duurzame verenigingsgebouwen 2022

Alle toekomstbestendige verenigingen en stichtingen die hun gebouw of terrein willen verduurzamen komen in aanmerking. Hierbij kan gedacht worden aan zonnepanelen of led-verlichting, maar ook aan een meer natuurinclusieve inrichting van het terrein of dak. De raad heeft op 23 februari ingestemd om geld beschikbaar te stellen voor deze subsidieregeling met een plafond van € 75.000,-. De regeling loopt tot 31 december 2022.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken