Kinderen uit Oekraïne naar basisschool Klavertje Vier in Eys

Kinderen uit Oekraïne die in Nederland verblijven, hebben recht op onderwijs. Nederlandse taallessen zijn daarin een vast onderdeel.

Sinds de komst van vluchtelingen naar de regio Maastricht-Heuvelland, zijn we samen met onderwijsstichtingen MosaLira, Innovo en Kom Leren bezig om het onderwijs op een goede manier invulling te geven. Daarbij zijn belangrijk:

  • Ruimte om de kinderen in groepsverband les te geven
  • Leerkrachten die Oekraïens spreken
  • Vervoer

De ruimte is gevonden op basisschool Klavertje Vier in Eys en op basisschool de Keerkring in Cadier en Keer. Na de meivakantie krijgen Oekraïense kinderen tussen de 6 en 11 jaar op deze scholen les. De startdatum is nog niet bekend. Dat heeft te maken met het regelen van personeel en vervoer.

Eigen lesprogramma en leerkrachten

De kinderen krijgen een apart les/dagprogramma in een apart leslokaal met eigen leerkrachten. Voor de huidige leerlingen van beide scholen verandert er niets in hun lesprogramma of leerkrachten. De ouders en de kinderen van de basisscholen zijn geïnformeerd. We hopen dat de kinderen gastvrij worden ontvangen op school.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken