Dodenherdenking op 4 mei 2022

Op woensdag 4 mei vond de Nationale Dodenherdenking plaats. Ook in Gulpen-Wittem stonden we zoals elk jaar stil bij de herdenking. Traditiegetrouw werden er kransen neergelegd bij het verzetsmonument bovenop de Eyserlinde in Eys. Na een periode van 2 jaar mocht er ook weer publiek aanwezig zijn.

In het bijzonder schonk burgemeester Ramaekers in haar toespraak aandacht aan de oorlogssituatie in Oekraïne. “In de straten van onder andere Kiev strijden dappere burgers van Oekraïne de strijd van hun leven. Niet alleen om te overleven. Nee, ze vechten voor hun droom om ooit een welvarend land te worden dat gestoeld is op Europese waarden als democratie, gelijkheid, een vrije rechtsstaat en respect voor mensenrechten. Zij vechten voor wat wij al 77 jaar vieren: vrijheid..." Lees hier de volledige toespraak van burgemeester Ramaekers (PDF, 97.9 kB).

Dit jaar lag de organisatie mede in handen van: schutterij St. Paulus uit Epen, ensemble van harmonie Excelsior uit Nijswiller, basisschool de Triangel en SBO St. Bernardus Gulpen, basisschool op de 10-bunder Wijlre en scouting St. Martinus Mechelen. Het was een waardige bijeenkomst. Via een livestream konden inwoners de herdenking thuis volgen.

Uitzending gemist?

Kijk dan de livestream terug via: https://youtu.be/0Rk7vcH6JN4

dodenherdenking 2022

dodenherdenking 2022

dodenherdenking 2022

dodenherdenking 2022

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken