Ook Limburgs Mooiste is Team Heuvelland

Op Zaterdag 11 juni trekt Vebego Limburgs Mooiste weer door het Heuvelland én ook meer noordelijk richting Beekdaelen en Sittard Geleen. Er zijn aparte routes voor gezinnen, racefietsers en mountainbikers. Start en finish is in het centrum van Heerlen. Deelnemers committeren zich van oudsher aan de gedragsregels: heb respect voor je omgeving, verkeersregels en andere weggebruikers. Helemaal Team Heuvelland: deel de weg en iedereen wint!

Jesse Linssen is directeur van de stichting die de toertocht dit jaar al voor de 29ste keer organiseert. “Wij zoeken iedere keer andere routes uit. Daar kan een bekende klim in zitten. Maar ik garandeer je dat we zelfs kenners weten te verrassen met onze onbekende en mooie routes.”

Sportief genieten

Jesse is opgegroeid met wielrennen. Zijn vader was de grondlegger van de succesvolle toertocht. Inmiddels is Jesse alweer tien jaar directeur van de stichting Grand Ballon, de organisator van het event. Dit jaar is de 29ste editie. “We heten niet voor niets Limburgs Mooiste. We willen fietsers laten genieten van de omgeving. Het is geen wedstrijd, maar sportief genieten met een zachte g. Rekening houden met de omgeving en met elkaar vinden wij belangrijk. Limburgs Mooiste moet een mooi feest voor iedereen zijn. Het landschap dat we nu kennen en zo bijzonder vinden wordt vooral door boeren onderhouden. Ook die kennis willen we uitdragen. We werken zoveel mogelijk met lokale ondernemers samen. En nu ook graag met het nieuwe Team Heuvelland.”

Aandacht voor omwonenden en andere weggebruikers

Op zaterdag 11 juni zijn ongeveer 12.000 fietsers onderweg tussen 6.30 uur en 20.30 uur. Start en finish is in het centrum van Heerlen. Deelnemers kunnen kiezen uit 13 verschillende routes door het Heuvelland én ook meer noordelijk richting Beekdaelen, Sittard en Geleen. Iedere 35 km is er een servicepost. Daar kunnen deelnemers wat eten en drinken en indien nodig een medische post bezoeken of hun fiets laten repareren. In totaal zijn er 8 serviceposten in de buurt van bijv. lokale horeca, zoals de markt in Meerssen.

Goede informatie voor omwonenden van de routes vindt de organisatie belangrijk. Een honderdtal borden wijzen op zaterdag 11 juni aan waar de tochten langskomen en tijdens welke tijdstippen. Tijdens de doorkomsttijden zal het extra druk zijn met fietsers! Kijk voor een gedetailleerd overzicht op de website van Limburgs Mooiste

Goede informatie voorkomt ook verrassingen voor weggebruikers en omwonenden. Daarom werkt Vebogo Limburgs Mooiste samen met LLTB, Visit Zuid-Limburg, Zuid-Limburg Bereikbaar, Team Heuvelland. Team Heuvelland zet zich in voor een totaalaanpak van verkeersleefbaarheid, natuur en economische vitaliteit.

Jesse: “Vroeger lag het goud onder de grond nu boven de grond. We moeten hard werken en vooral ook samenwerken om het prachtige landschap in stand te houden. Daar willen wij een bijdrage aan leveren om ooit de 50ste editie van Limburgs Mooiste te kunnen vieren.”

Deelnemers wiellerronde Limburgs Mooiste

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken