Wielerliefhebbers zijn fan van het Heuvelland

Met het nieuwe fietsseizoen is ook de volgende campagne van #SamenOpWeg gestart. De campagne bestaat uit online filmpjes en advertenties die gemaakt zijn met en voor de sportieve fietsers. De oproep is helder: Groet je mederecreanten, gebruik een bel, bewaar je afval (ook bananen!), of ga juist niet op het drukste moment van de dag of de drukke wegen fietsen.

Milan van Wersch (rechts op de foto) van Limburg Cycling en George Deswijzen (links op de foto) van Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL) zijn de kartrekkers van #SamenOpWeg. Milan van Wersch: “Wielrenners, gravellers en mountainbikers dragen allemaal het Heuvelland een warm hart toe. We zien ook dat allerlei groepen op sommige drukke momenten elkaar behoorlijk kunnen irriteren. Daar willen we iets aan doen. Ons uitgangspunt is dat we ons verplaatsen in elkaar. Wil ik als wielrenner bijvoorbeeld wandelaars inhalen, dan laat ik ze niet schrikken. Ik rem af, bel en groet.”

George Deswijzen: “Tegelijkertijd is zoveel meer dan alleen die ene Mergellandroute. Er zijn duizenden interessante routes. En we blijven nieuwe routes ontwikkelen, ook in het Belgische en Duitse grensgebied. Op sommige dagen in het weekend is het erg druk tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Maar er zijn rustige alternatieven.."

Wielertoertochten

Limburg Cycling coördineert ook alle wielertoertochten in het Heuvelland. Milan van Wersch: “Sinds 2013 is er eenduidig beleid in 12 Zuid-Limburgse gemeenten en de Belgische Gemeente Voeren. We spreken van een wielertoertocht als er wordt gewerkt met inschrijfgeld. Wielertoertochten vanaf 250 deelnemers moeten een vergunning aanvragen via Limburg Cycling. Door het beleid zijn er de afgelopen negen jaar geen grote toertochten meer bij gekomen,  mogen geen vergunningplichtige wielertoertochten tegelijkertijd of in één weekend plaatsvinden. Ook zijn er duidelijke voorwaarden voor pauzeplekken en gedragsregels. Tenslotte hebben culturele evenementen altijd voorrang op een wielertoertocht als ze op dezelfde wegen plaatsvinden.”

#Samenopweg

De campagne #SamenOpWeg wordt ondersteund door Team Heuvelland, Visit Zuid-Limburg, toertocht- en wedstrijdorganisatoren, gemeenten, politie, agrariërs en wielerbonden. Stap ook jij graag op de wielrenfiets of mountainbike? Kies eens een andere minder drukke route en kijk op: www.limburgcycling.com/routes of bekijk de officiële mountainbikeroutes op www.mozl.nl/routes.

Twee mannen op straat in Heuvelland

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken