Let op! Rookmelder vanaf 1 juli verplicht in elke woning

Op 1 juli 2022 moet in iedere woning in Nederland een rookmelder hangen, op elke verdieping waar gewoond wordt.

Rookmelders redden levens

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets, je neus werkt niet. Alleen je gehoor werkt nog. Rookmelders zijn dus van levensbelang, en niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, hoe meer tijd en kans je hebt om je huis veilig te verlaten.

Keurmerk

Kies altijd voor een rookmelder met het Europese keurmerk EN 14604. Het advies is om een rookmelder te kopen met een batterij met een 10-jarige levensduur. Een rookmelder met een batterij die meerdere jaren werkt, is wel duurder, maar levert veel gemak omdat je niet steeds een nieuwe batterij hoeft te plaatsen. Bevestigen kan al heel gemakkelijk met dubbelzijdige tape of magneetstrip.

Meer informatie

Op de website van de brandweer vindt u meer informatie over brandbeveiliging en rookmelders
Op de website Rookmelders vindt u informatie over hoe en waar u rookmelders plaatst
 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken