Kennismaking Adviesraad Sociaal Domein

Op uitnodiging van de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Gulpen-Wittem schoof wethouder Frans Derksen (Sociaal Domein) en een afvaardiging van de gemeente afgelopen week aan voor een kennismakingsbijeenkomst in Gulpen. De adviesraad is een onafhankelijk adviesorgaan dat het college van burgemeester en wethouders én in het bijzonder de bestuurder die verantwoordelijk is voor het sociale domein van onafhankelijk advies voorziet bij de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het beleid. Daarbij staat het belang van de inwoners natuurlijk altijd centraal.

Voorzitter Wiel Botterweck lichtte het doel van de bijeenkomst toe: Ontmoeting! “Het is belangrijk dat er ruimte is voor verwondering en herkenning. Het uitgangspunt is niet dat je alles móét zeggen tegen de ander, maar wel dat die ander alles mag vragen.” Vervolgens werden er open en eerlijk verhalen, inzichten, ideeën en verwachtingen met elkaar gedeeld. Er was veel sprake van wederzijdse betrokkenheid. Wethouder Derksen kijkt tevreden terug naar de kennismaking. “Het was een méér dan geslaagde bijeenkomst, waarbij motivatie en gedrevenheid voelbaar waren. De positieve energie werkte aanstekelijk. Ik ben hartstikke blij dat ik onze adviesraad nog beter heb leren kennen. Vooral alle verhalen van situaties die zich in de dagdagelijkse praktijk afspelen brachten een hoop waardevolle inzichten met zich mee. Ik zie uit naar het vervolg!”

adviesraad sociaal domein

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken