Wildkamperen is niet toegestaan

In Nederland is wildkamperen verboden. “Dat heeft met name met de bescherming van onze natuur te maken”, vertelt burgemeester Nicole Ramaekers. “Met enige regelmaat treffen onze boa’s toch bezoekers aan die in hun camper, caravan of busje de nacht overbruggen op een openbare parkeerplaats of andere plek in de openbare ruimte. Als dat gebeurt worden de bezoekers aangesproken. Bovendien riskeren ze een boete!”

Om extra aandacht te vragen voor het verbod op wildkamperen zijn er op een paar plaatsen in de gemeente attentieborden geplaatst. Door middel van folders die worden uitgedeeld door de boa’s worden de bezoekers geïnformeerd over het verbod op wildkamperen. In de folder staat ook op welke locatie(s) bezoekers wél terecht kunnen voor een overnachting.

Burgemeester en boa's bij verbodbord wildkamperen

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken