Gratis pendeldienst vanuit Eys naar busstation Gulpen

Twee weken geleden startten in Eys de werkzaamheden voor de reconstructie van de weg dwars door de kern van het dorp. Daardoor is er geen openbaar vervoer door Eys mogelijk. Als extra service heeft de raad in januari 200.000 euro extra beschikbaar gesteld voor een pendelbus.

Tijdens de piekuren brengt een busje de inwoners van Eys van en naar het busstation in Gulpen. De pendelbus is bedoeld voor alle inwoners, jong en oud. De chauffeur is graag bereid om mensen met een rollator of kinderwagen in de bus te helpen. Wethouder Piet Franssen: “We hebben van tevoren geturfd hoeveel gebruik er van het openbaar vervoer wordt gemaakt. Op basis van die gegevens hebben we tijdens de piekuren de pendeldienst ingezet. Het busje rijdt op weekdagen elk half uur op een neer tussen 6  en 9.30 uur en tussen 14.20 en 19.00 uur. Dat zijn elke dag 16 gratis ritten per dag. In de ochtendspits is een tweede bus op afroep beschikbaar, mocht dat vanwege grote drukte nodig zijn. Tot nu toe heeft de bus nog niet vol gezeten.” 

Uit eerste tellingen blijkt dat gemiddeld 30 tot 35 mensen gebruik maken van de pendeldienst. Wethouder Franssen: “We blijven het gebruik volgen, evenals de behoeften van onze inwoners, bijvoorbeeld in de winterperiode. Desondanks beseffen we dat we het niet voor iedereen goed kunnen doen. Daarom doen we een appèl op de flexibiliteit en medewerking van de inwoners.”

Meer informatie

Informatie over planning en bereikbaarheid vindt u op de projectwebsite www.reconstructie-eys.nl. Heeft u klachten, vragen of ideeën? Meld die bij omgevingsmanager Maarten Beks, bereikbaar via 06-5264 0722 of via e-mail: ipbb.beks@outlook.com

Omnibuzz

Behalve de pendeldienst kunnen inwoners met een beperking, die slecht ter been zijn, gebruik maken van Omnibuzz. Daarvoor heeft u een WMO-indicatie nodig. Als die wordt toegekend, krijgt u een vervoerspas waarmee u gebruik kunt maken van vervoer via Omnibuzz. 

Denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Meld u bij het WMO-loket

Een WMO-consulent beoordeelt aan de hand van een gesprek en uw medische gegevens of u in aanmerking komt voor een indicatie voor Omnibuzz. Het WMO-loket is telefonisch bereikbaar via 14043 (kies voor optie 1) of stuur een e-mail naar wmo-loket@gulpen-wittem.nl

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken