Het is herfst! Samen houden we Gulpen-Wittem schoon

We genieten van de herfst en al haar charmes. Ons prachtige groene landschap verkleurt langzaam in warme bruine tinten, de temperatuur daalt en de dagen worden korter. Doordat de natuur zich klaarmaakt voor de winter brengt de herfst soms ook wat ongemakken met zich mee.

Vallende bladeren

In deze tijd van het jaar komt er bij de gemeente een aantal klachten binnen over overlast van afgevallen bladeren. De bladeren veroorzaken onder andere een glad wegdek en verstoppingen van de regenwaterafvoeren op straat en van huizen. Daarnaast willen bewoners de bladeren netjes opgeruimd hebben. De gemeente neemt daarom maatregelen om overlast te voorkomen. Zo zult u bijvoorbeeld in november de veegwagen van de gemeente vaker tegen komen op de weg.

Locaties van bladkorven in Gulpen-Wittem

Bladkorven

Ook u kunt helpen: op verschillende vaste locaties in Gulpen-Wittem staan bladkorven. Hierin kunt u de bladeren van gemeentelijke bomen kwijt. Let op: de korven zijn uitsluitend bedoeld voor bladafval. Klik op bovenstaande knop voor de precieze locatie van de bladkorven. Veel handen maken licht werk: samen met uw inspanning kan de overlast tot een minimum worden beperkt.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken