Wandelen en tegelijkertijd werken aan je fitheid: dat kan tijdens Sportief Wandelen!

Sportief Wandelen is een van de activiteiten die behoren tot het MBvO-aanbod (|Meer Bewegen voor Ouderen) van de gemeente. Sportief Wandelen is een ideale activiteit voor de 55 plusser die aan zijn of haar fitheid wilt werken. Het is voor iedereen geschikt: actief, inactief, supergezond of chronische aandoening. Er wordt doorgestapt, maar we raken niet buiten adem tijdens het wandelen en we forceren niks. Je hoeft geen moeilijke technieken te leren en het enige dat je nodig hebt is een paar goede schoenen!

Tijdens een les Sportief Wandelen worden verschillende spierversterkende-, conditie- en evenwichtsoefeningen uitgevoerd. Daardoor kan een uur Sportief Wandelen net zo pittig zijn als een stuk hardlopen. Door de variatie in oefeningen en route is elke les anders, maar zeker is dat we wekelijks een uur lang lekker bewegen in de buitenlucht.

Waar en wanneer?

De lessen starten iedere woensdagochtend om 10:00 uur vanaf het Kerkplein in Gulpen en bestaan uit een warming-up, wandeling en cooling-down. De lessen worden begeleid door Madeloes Mertens: 'Als trainer daag ik je uit om jouw grenzen op te zoeken en motiveer ik je iedere week die grens wat te verleggen!'

Kosten

De lessen worden door een gediplomeerd instructeur gegeven. MBvO vindt 40 weken per jaar plaats. De gemeente financiert en organiseert deze activiteiten. U betaalt alleen een eigen bijdrage van € 8,00 per persoon, per maand.

Meer informatie

Een keer vrijblijvend meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Madeloes Mertens via: madeloesmertens@live.nl.

Naast Sportief Wandelen zijn er verschillende soorten sport, yoga en gymgroepen voor 55+ers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sport-en beweegcoach Anneke Hoek via anneke@negen.nl.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken