Fotogebruik WOZ-waardebepaling door BsGW

Onlangs is er berichtgeving in diverse (sociale) media geweest dat gemeentelijke belastingdiensten, zoals BsGW, mensen vraagt om foto’s aan te leveren van de binnenkant van hun woning, als hulpmiddel voor het bepalen van de waarde van de woning. Graag geven we een toelichting hierop.

Bepalen WOZ-waarde woning via vragenlijst en foto's

Voordat BsGW start met het versturen van de aanslagen dient de WOZ-waarde van uw woning vastgesteld te worden. Om dit zo zorgvuldig mogelijk te doen ontvangen veel mensen vooraf een vragenlijst van BsGW, met het verzoek om daarbij ook foto’s van de binnenkant van de woning mee te sturen. Mensen kunnen dit ervaren als een inbreuk op hun privacy.

Foto's geven een beter beeld van uw woning. BsGW verwerkt foto's (en andere informatie) veilig en volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Ze worden alleen gebruikt voor de waardebepaling van uw woning.

Vindt u het toch niet prettig foto's van uw woning te versturen? U bent dit niet verplicht, maar het maakt het werk van BsGW wel eenvoudiger. Bovendien verkleint u de kans om achteraf, bij ontvangst van de aanslag, te worden geconfronteerd met een mogelijk te hoge WOZ-waarde.

Kijk voor meer informatie op de website van BsGW.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken