We zijn er voor mensen die het met minder moeten doen

Hulp en ondersteuning is er in verschillende soorten en maten. Wil je graag meer weten of daar gebruik van maken? Neem dan contact op met de gemeente of een van de organisaties in het schema bij dit bericht. We helpen je graag verder.

Spullen en voorzieningen die je elke dag nodig hebt worden steeds duurder. Niet alleen energie, maar bijvoorbeeld ook boodschappen. Dat betekent soms: harde keuzes maken. Maar dat hoeft niet altijd: er is veel mogelijk op het gebied van hulp en ondersteuning. Zo zijn er allerlei regelingen voor kinderen en volwassenen waar je misschien niet vanaf weet. Het komt ook voor dat iemand uit schaamte geen regeling of hulp durft (aan) te vragen. Terwijl: deze hulp is er juist speciaal voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Je staat er niet alleen voor. Er zijn veel mensen en organisaties die jou kunnen helpen. Samen met jou kijken zij dan waar jij recht op hebt.

Een financiële bijdrage voor sociale en culturele activiteiten

Heb je weinig te besteden en is het voor jou en/of je gezinsleden lastig om deel te nemen aan leuke activiteiten of hobby’s, zoals bijvoorbeeld een vereniging, schilderclub of andere muziek- of dansactiviteiten? Of vind je het moeilijk om je internet/telefoonabonnement of abonnement op de krant te betalen? Voor deze dingen biedt de regeling ‘Tegemoetkoming sociale en culturele activiteiten’ misschien uitkomst. Als je hiervoor in aanmerking komt, dan krijg je extra geld om mee te kunnen doen aan activiteiten en hobby’s in je omgeving óf voor dat abonnement. Dit is belangrijk, voor kinderen maar ook voor volwassenen. Je ontmoet dan vaak andere mensen en bent actief bezig. Dat doet een mens goed. Ook voor kinderen is het fijn en belangrijk om bij een sport-, muziek- of knutselclub te zitten.

Hoeveel extra geld krijg ik als mijn aanvraag wordt goedgekeurd?

De bijdrage die jij en/of je gezinsleden krijgen om mee te kunnen doen met sociale en culturele activiteiten is op dit moment € 150,- per gezinslid per jaar (vanaf 4 jaar).

Vraag deze regeling aan

Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze regeling? Stuur dan een aanvraag naar Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland. Dat kan via een formulier op hun website. 

Ik heb het formulier opgestuurd, wat gebeurt er daarna?

Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kijkt eerst naar je inkomen en vermogen (zoals je spaargeld) om te bepalen of je extra geld kunt krijgen. Als je zelf genoeg geld hebt, dan kom je misschien niet in aanmerking voor deze regeling (bijvoorbeeld als je meer dan 110% van het sociaal minimum verdient). Er wordt ook gekeken naar leeftijd en gezinssamenstelling. Je krijgt altijd een reactie van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

Heb je vragen?

Vragen over je financiële situatie? Neem dan contact op met een van de organisaties in onderstaand het overzicht. Heb je al een contactpersoon bij één van deze organisaties? Dan staat hij/zij je graag te woord. Heb je hulp nodig bij het indienen van een aanvraag? Dan kun je terecht bij Stichting Trajekt, de Paus Franciscusgroep of bij Vluchtelingenwerk.

Organisatie Telefoonnummer Emailadres
Sociale Zaken Maastricht Heuvelland 14 043 toegangsz@maastricht.nl
Stichting Trajekt 043 763 00 50 heuvelland@trajekt.nl
WMO- en Jeugdteam van de gemeente 14 043 (optie 1) wmo-loket@gulpen-wittem.nl
Paus Franciscusgroep 06 44 37 75 71 franciscusgroepwg@gmail.com
Vluchtelingenwerk 06 23 61 70 98 gulpen-wittem@vluchtelingenwerk.nl
Kredietbank Limburg 088 101 99 86
(op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur)
info@kblb.nl

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken