Herdenking oorlogsvliegers in Wagelerbos

Op donderdag 20 april vond de jaarlijkse herdenking plaats van oorlogsvliegers die gedurende de Tweede Wereldoorlog in Gulpen-Wittem zijn omgekomen bij crashes in het Wagelerbos, Cartils en Schweibergbos in Mechelen. De herdenking van de vliegers werd dit jaar georganiseerd bij het herdenkingsmonument in het Wagelerbos. Basisschoolkinderen van Witheim en leerlingen van het Sophianum woonden traditiegetrouw de herdenking bij.

Burgemeester Ramaekers onderstreepte in haar toespraak het belang van deze herdenking. [... De vliegtuigcrashes hebben het leven van de mensen die achterbleven voorgoed veranderd, en het laat ons nooit los. We herdenken deze piloten vandaag uit dankbaarheid en met immens veel respect. Tegelijkertijd bezinnen we ons over de betekenis van de offers die zij en anderen hebben gebracht om ons te bevrijden van overheersing, onmenselijkheid en dictatuur. We mogen nooit vergeten wie zij zijn en waarvoor zij gestreden hebben. Het is van essentieel belang dat we onszelf beseffen waaraan wij onze vrijheid te danken hebben. ...]

Bekijk meer foto's van deze herdenking op onze Facebookpagina

herdenking-wagelerbos

herdenking-wagelerbos

herdenking-wagelerbos

herdenking-wagelerbos

‚Äčherdenking-wagelerbos

Foto's: Eleven Media

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken