PVO Limburg organiseert Kiek Oet-bijeenkomst in gemeente Gulpen-Wittem

Op 31 mei organiseert de gemeente Gulpen-Wittem samen met het Platform Veilig Ondernemen Limburg (PVO-L) een Kiek Oet-bijeenkomst, gericht op de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied. Deze is onderdeel van de Veilig Buitengebied-projecten.

Burgemeester Ramaekers nodigt ondernemers en inwoners van het buitengebied uit om tijdens deze bijeenkomst in gesprek te gaan met o.a. de gemeente en politie over zaken als overlast en criminaliteit. Doel van de bijeenkomsten, die plaatsvinden in alle Heuvellandgemeenten, is om bedrijven en burgers alert te maken op signalen die mogelijk wijzen op criminele activiteiten.

Waar en wanneer

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 31 mei bij Best Western Hotel Slenaken (Slenaken) en duurt van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur), met afsluitend een informele nazit. Burgemeester Ramaekers verzorgt het welkomstwoord en sluit tevens de bijeenkomst af. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de campagne Horen, Zien, Melden! afgetrapt in onze gemeente.

Aanmelden

Meld u aan voor de bijeenkomst

Meld u direct aan via de QR code:

QR code aanmelden Kiek Oet

Samenwerkingsverband PVO-L

In de integrale aanpak van criminaliteit werkt de gemeente binnen PVO-L samen met verschillende ondernemersverenigingen, politie, Openbaar Ministerie, andere Limburgse gemeenten, de Provincie en veiligheidsexperts. Een van de speerpunten binnen deze samenwerking is het bestrijden van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit in buitengebieden. In de Veilig Buitengebied-projecten werkt de gemeente samen met partijen als LLTB, natuurorganisaties en de lokale wildbeheereenheid om het buitengebied schoon, heel en veilig te houden.

Ondermijning in buitengebieden

Buitengebieden zijn steeds vaker het toneel van criminele activiteiten als hennepteelt en drugsproductie en -handel. Vaak maakt de georganiseerde criminaliteit hiervoor gebruik van legale bedrijven en diensten. Bijvoorbeeld door agrariƫrs te dwingen hun leegstaande stallen en schuren te verhuren. Of door crimineel verdiend geld wit te wassen door de aankoop van vakantiehuisjes. Zo raken de onder- en bovenwereld met elkaar verweven, wat de samenleving ondermijnt en ontwricht.

Kiek-oet-bijeenkomst

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken