Feestelijke opening De Pendiel in Eys

In een zonovergoten Eys werd zondag 14 mei het nieuwe plein De Pendiel feestelijk geopend. Aansluitend aan de processie verzamelden inwoners en genodigden zich op het plein. Daar werden ze namens gemeente Gulpen-Wittem verwelkomd door wethouder Frans Derksen. Die sprak uit dat het nieuwe plein precies dát doet wat het moet doen: uitnodigen om elkaar te ontmoeten. “Er had op deze plek van alles kunnen gebeuren, van bebouwing tot parkeerplaats. Maar dat is het niet geworden. Dankzij de inzet van een aantal zeer betrokken inwoners staan we hier nu op een prachtig plein.”

Terugblik

Het openingsfeest werd georganiseerd door de omwonenden van De Pendiel, ondernemers, verenigingen en vrijwilligers uit Eys. Wethouder Derksen: “Samen gaan ze opnieuw betekenis geven aan deze historische plek. Dit feest is de aftrap voor nog heel veel meer mooie ontmoetingen hier op dit plein.”

Na het openingswoord door de wethouder werd De Pendiel ingezegend door kapelaan Vins Siju Bysingh. Daarna was de eer aan de nieuwe schutterskoning Klaudia Meessen om de Limburgse vlag te hijsen. Dat ceremonieel gebeuren werd muzikaal begeleid door schutterij St. Sebastianus, harmonie St. Agatha en zangkoor St. Cecilia die samen het Limburgs volkslied zongen en speelden. En het hele plein zong uit volle borst mee!

opening_de_pendiel_eys

opening_de_pendiel_eys

opening_de_pendiel_eys

opening_de_pendiel_eys

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken