Terugblik Veteranendag

Terugblik Veteranendag

Op zaterdag 8 juli vond de jaarlijkse Veteranendag weer plaats in Gulpen-Wittem. Het comité heeft een programma voorbereid dat bestond uit diverse activiteiten waaronder schapen drijven en barbecueën bij uitsparing De Paradijsvogel in Cottessen. 22 veteranen namen deel aan de Veteranendag. Burgemeester Ramaekers benadrukte in haar toespraak nogmaals het belang van Veteranendag.

“Het is belangrijk dat we blijven samenkomen. Met de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag bedankt heel Nederland zijn 110.000 militaire veteranen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Met alles wat er momenteel speelt, waaronder de oorlog in Oekraïne, is het juist nu zo belangrijk, dat we op een dag als deze samen stil kunnen staan bij wat vrijheid voor ons betekent. En dat we stil staan bij de last die militairen moeten dragen om dat veilig te stellen. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoeveel waardering, dankbaarheid en respect we daarvoor hebben.”

Aansluitend bracht Alois Alois Voncken van schutterij Sint Sebastianus Eys op zijn trompet het Taptoesignaal en het Wilhelmus ten gehore.

veteranendag 2023veteranendag 2023

Foto’s: Eleven media

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken