Lachgascilinders naar het milieupark

Omdat lachgascilinders officieel onder de Opiumwet vallen, is het gebruik en het afdanken ervan in ons land verboden. De milieuparken mochten ze daarom eerder niet accepteren. Dat zorgde voor veel problemen. Gebruikte wegwerpcilinders kwamen hierdoor terecht in de openbare ruimte of in het restafval. 

Cilinders die via het restafval worden afgedankt, belanden in inzamelwagens en afvalverbrandingscentrales. Dat is gevaarlijk omdat ze kunnen ontploffen. Machines gaan kapot, maar ook voor medewerkers brengt het grote risico’s met zich mee. De afvalbranche heeft daarom besloten om landelijk bij alle milieuparken en milieustraten in Nederland, lachgascilinders gratis te accepteren.

Ziet u een lachgascilinder op straat liggen? Meld het dan.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken