Openbare verlichting en noodmaatregelen bij storingen

Wat te doen bij een storing in de openbare verlichting?

Als u een storing ontdekt in de openbare verlichting kunt u dit melden door het online klachtenformulier in te vullen. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 14 043. Klachten en meldingen over de openbare verlichting zet de gemeente door en komen uiteindelijk terecht bij Enexis als ze te maken hebben met een netwerkstoring. Dit bedrijf is namelijk verantwoordelijk voor het elektriciteitsnet en zal binnen de responstijden die het bedrijf hanteert (nood)maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de verlichting weer functioneert zoals vereist.

Afwijkend branden van openbare verlichting

Het kan voorkomen dat de openbare verlichting in de gemeente Gulpen-Wittem afwijkend brandt. Dit afwijkend branden komt doordat in delen van Limburg een signaalstoring is in het elektriciteitsnet van Enexis. Deze storing wordt veroorzaakt door het signaal, dat momenteel wordt gebruikt om de openbare verlichting in en uit te schakelen.

Overgangsperiode naar betere technologie

Enexis stapt in de jaren 2024-2025 over op modernere technologie waarmee het in- en uitschakelen van de openbare verlichting wordt verbeterd. In de huidige overgangsperiode kan het gebeuren dat storingen optreden bij het in- en uitschakelen van de openbare verlichting. We begrijpen dat dit voor ongemakken kan zorgen en verzekeren u dat Enexis passende (nood)maatregelen zal treffen om ervoor te zorgen dat de openbare ruimte veilig en goed verlicht blijft.

Geen verstoring van natuurlijke lichtcyclus

Het is belangrijk om te weten dat de (nood)maatregelen ervoor zorgen dat het uitschakelen van de verlichting in de nachtelijke uren niet mogelijk is. Het inschakelen bij zonsondergang en uitschakelen rond zonsopkomst is wel mogelijk. Dit betekent dat de verlichting nog steeds wordt aangepast aan de natuurlijke lichtcyclus.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken