Ondersteuning van de Heuvellandse VvE’s bij verduurzaming

Wanneer u uw eigen woning wilt verduurzamen bepaalt u zelf hoe u dat doet. Maar bent u eigenaar van een appartement, dan is het een ander verhaal! Dan is het aan de vereniging van eigenaren (VvE) om een duurzaamheidsplan te maken. Daarbij moet dan rekening worden gehouden met ieders wensen. Hoe pak je dat aan als VvE? VvE-balie Energiek Heuvelland ondersteunt daarin met cursussen, tips en advies.

Informatiebijeenkomsten

We organiseren themabijeenkomsten over specifieke onderwerpen zoals isoleren, subsidies en leningen en de Transitie Visie Warmte van uw gemeente.

Cursussen

Verduurzamen van mijn appartementsgebouw: hoe pak ik dat aan? Waar begin ik? Wat zijn de mogelijkheden? Welke spelregels zijn van belang? Hoe gaan we dat betalen? Hoe neem ik de mede-eigenaren mee? In een cursus van drie dagdelen (van steeds ongeveer 2,5 uur) behandelen we de technische, juridische en financiële aspecten die bij verduurzaming bij een VvE een rol spelen. En we geven veel aandacht aan het creëren van draagvlak binnen de VvE.

Netwerkbijeenkomsten: VvE café

Liever niet het wiel opnieuw uitvinden? Leert u ook graag van de ervaring van anderen? Het doel van deze netwerkbijeenkomsten is enerzijds om van elkaar te leren en elkaar te inspireren, en anderzijds om in contact te komen met VvE’s die jullie al voorgingen. Misschien kunt u zelfs eens een kijkje nemen bij die andere VvE. We nodigen ook VvE’s uit om een presentatie te geven.

Bent of kent u een VvE die al enkele stappen heeft gezet en wilt u die ervaring delen met anderen? Laat het ons weten via info@lvme.nl.

Adviesgesprekken

Heeft u een duurzaamheidsvraag die u graag persoonlijk wilt bespreken? Wilt u een eindje op weg geholpen worden? Tips voor uw specifieke situatie? Meld u dan aan voor een adviesgesprek met een van onze onafhankelijke adviseurs: dat kan op iedere tweede vrijdag van de maand.

Nieuwsbrieven

Zes keer per jaar sturen wij een digitale nieuwsbrief naar de Heuvellandse VvE’s met tips, nieuws en de agenda van de komende maanden.

Voorbeeldprojecten in beeld

De komende vier jaar gaan we een aantal VvE’s en hun verduurzamingsprojecten in beeld brengen. Ook weer ter informatie en inspiratie aan anderen. U vindt ze te zijner tijd in onze nieuwsbrief.

Kijk voor meer informatie op www.lvme.nl > VvE-balie Energiek Heuvelland.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken