Een Jongerenlintje voor de verkeersbrigadiers van basisschool Witheim Mechelen

Op woensdag 29 november ontvingen 26 verkeersbrigadiers van groep 7 en 8 van basisschool Witheim uit Mechelen het officiële Jongerenlintje van de Gemeente Gulpen-Wittem. Dat gebeurde op advies van de Selectiecommissie Jongerenlintje. De jongeren ontvingen uit handen van burgemeester Ramaekers namens het college van burgemeester en wethouders hun welverdiende lintje. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis.

De verkeersbrigadiers kregen dit Jongerenlintje omdat zij leerlingen van basisschool Witheim en andere voetgangers een veilige oversteek bieden op de drukke Hilleshagerweg in Mechelen. Zij dragen zorg voor de verkeersveiligheid van iedereen die wil oversteken. En dat is een grote verantwoordelijkheid. Dit doen zij vrijwillig, voor en na schooltijd en door weer en wind. Om als verkeersbrigadier te kunnen worden ingezet volgden alle leerlingen een cursus. De basisschool van Mechelen is de enige basisschool in Gulpen-Wittem waar verkeersbrigadiers actief zijn. De verkeersbrigadiers noteren nummerbordplaten van weggebruikers die hun stopteken of aanwijzing negeren. Wie genoteerd wordt kan een fikse boete verwachten.

Het Jongerenlintje is een initiatief van de Gemeente Gulpen-Wittem. Het lintje wordt uitgereikt aan jongeren tussen 6 tot en met 23 jaar die zich op een buitengewone manier hebben ingezet voor de samenleving en aan hen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Foto's gemaakt door Eleven Media:

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken