Vernieuwde parkeerplaats in Wahlwiller heropend

De vernieuwde parkeerplaats achter de Sint-Cunibertuskerk in Wahlwiller is maandag 4 december officieel heropend door wethouder Franssen van de Gemeente Gulpen-Wittem.

De parkeerplaats - die toe was aan een opknapbeurt - wordt gebruikt door bewoners en toeristen. Er beginnen op deze plek namelijk veel mooie wandelroutes, zoals de tocht door de wijngaarden. Zo is onder andere het verweerde informatiebord opgeknapt. Ook is de bestaande begroeiing aan de kant van de kerk opgeschoond. Voor een deel wordt het groen opnieuw ingeplant. Voor de veiligheid zijn er drie lichtmasten geplaatst.

De bewoners en de stichting Zelfsturend Wahlwiller hebben tijdens de informatieavond vooral aangedrongen op een snelle uitvoering van de renovatie. Bij regenachtig weer blijven namelijk veel plassen water op het terrein staan. Daarom is bij de onverharde parkeerplaats een zogenaamde ‘open bestrating’ gemaakt, zodat het water makkelijk kan infiltreren in de bodem. De werkzaamheden zijn naar grote tevredenheid uitgevoerd door aannemer Besix Infra Nederland uit Roermond.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Gulpen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Afspraak maken